2022 Augusztus 10

“A haj töredezettsége akkor jelentkezik, amikor a haj külső, védőrétege elhasználódik külső együtthatók eredményeként, mint például a hajvasalás és fodrászati vegyszerek használata,” mondja Amy Abramite, a chicagói Maxine szalon kreatív vezetője és fodrásza. “Amikor megsérül a haj belső szerkezete, akkor az meggyengül, kiszárad, megsérül, amitől töredezetté válik.” Habár az egyetlen, igazi mód arra, hogy megszabaduljunk ezektől a töredezésektől az, ha lenyisszantjuk őket, hoztunk nektek néhány módszert, amit otthon elvégezve javíthatsz a sérülés minőségén, és megelőzheted a további töredezett hajak kialakulását:

Használj egy széles fogú fésűt

„Miután bebalzsamoztad a hajad a zuhany alatt, lassan fésüld ki egy széles fogú fésűvel, míg teljesen ki nem gubancolódik. Ez megelőzi a haj töredezését, ami akkor keletkezhet, amikor megpróbálod kifésülni a hajad, ami összecsomósodott szárítás közben.” Javasolja Jessie James, a New York-i Marie Robinson szalon fodrásza.
hogyan-javitsunk-a-toredezett-hajunkon-anelkul-hogy-levagnank

Figyelj oda, milyen melegítő eszközöket használsz

„Az olcsón megszerzett hajszárító talán csábító vásárnak tűnhet, de az olcsó eszközök gyakran veszélyesen túlhevülnek és a hajvégeket annyira megégetik, hogy az töredezést idéz elő.” Figyelmeztet minket James. Ehelyett használjuk a legjobb, gazdaságos márkákat, mint a Conair Infiniti Pro 259Y-et (25 dollár ~ 7000 ft), vagy fektessünk be egy profi hajszárítóba, mint például a Babyliss Pro Volare V1 Dryer with Ferrari Designed Engine-be (55 ezer ft).

Légy gyengéd a hajaddal

“Képzeld el azt, hogy minden egyes nap egy selyem blúzt hordasz. Eléggé megviselt lenne egy idő után. Bánj úgy a hajaddal, mint egy drága ruhadarabbal, ami aztán tovább fog tartani, és jobban fog kinézni,” mondja Natasha Sunshine, a Santa Monica-i Byu-Ti szalon tulajdonosa. Csak harisnyakötőt használjunk, amikor lófarokba kötjük a hajunkat. Ha egy elegáns megjelenést tervezel, akkor használd például a Nexxus Exxtra Hold zselét (12 dollár – 3300 ft) és a Rene Furterer Vegetal Styling Finishing Spray-hez hasonló hajlakkot (29 dollár – 8000 ft) hogy remek végtermék készüljön a hajadból ahelyett, hogy túlságosan meghúznád a hajad, hogy ezek nélkül elérhesd.

Szedj folsavat és biotint

„Okkal mondják azt, hogy az vagy, amit megeszel: A tápanyagokból szerezzük azokat a fehérjéket, amelyekből a hajszálak állnak. Kétféle B-vitamin főleg fontos, a folsav és a biotin, amelyek bizonyítottan elősegítik a haj egészségét, hosszúságát, és sűrűségét,” mondja Sunshine.
A folsav elősegíti a vörösvérsejtek termelését, amely segít a haj növekedésében. A folsavban gazdag ételek közé tartoznak a leveles zöldségek, a narancs, a szójabab és a búza. A biotin megerősíti a hajszálakat és a körmöket egyaránt a zsírok, szénhidrátok és fehérjék segítségével. A barna rizs, a lencse, a borsó, a napraforgómag, a mogyoró és a szójabab telis-tele vannak biotinnal.
hogyan-javitsunk-a-toredezett-hajunkon-anelkul-hogy-levagnank

Használj fennhagyható balzsamot

Azok a balzsamok, amiket kiöblítesz zuhanyzás közben, szinte semmit sem tesznek a töredezett hajjal, de egy fennhagyható balzsam extra védelmet biztosít, ami a hajadon marad, miközben vasalod a hajad, és az egész napos tevékenységeid alatt. Próbáld ki a Living Proof Perfect Hair Day Fresh Cut Split End Mender balzsamot (24 dollár – 6600 ft), amit bármikor felvihetünk nedves, vagy száraz hajra egyaránt.
hogyan-javitsunk-a-toredezett-hajunkon-anelkul-hogy-levagnank

Szárítsd helyesen a hajad

Mindig használj fúvókát a hajszárítódon, hogy irányíthasd a levegő irányát, és lefelé tartó irányban szárítsd a hajad, egy körkefe használatával. Így kevesebb ideig éri intenzív hő a hajad. “Ha lehetséges, akkor hagyd, hogy a hajad 90 százalékban megszáradjon a levegőn, mielőtt megragadnád a hajszárítót,” mondja Sunshine. És persze, ha természetes módon képes vagy teljesen megszárítani a hajad, akkor mindig az a legjobb megoldás.

Korlátozd a káros dolgokat

Ezt sajnos nem lehet kerülgetni. A hajfestés, kiemelés, hajvasalás, és dauer mind olyan károkat okozhatnak, amelyek egy seregnyi töredezett hajszálhoz vezethetnek.
Próbálj egyszerre csak egy, nagyobb dolgot végezni a hajaddal, utána legalább 48 órán át ne mosd ki a hajad, amikor a legszivacsosabb és legnagyobb az esélye a töredezésre. Nem csak a hajad egészsége fog javulni, amikor vegyszer-mentes diétára mész, de a pénztárcád is hálás lesz érte.
hogyan-javitsunk-a-toredezett-hajunkon-anelkul-hogy-levagnank

Rendszeresen vágasd a hajad

Habár csak hajvágással lehet megszabadulni a töredezett hajszálaktól, a rendszeres vágás lehet a legjobb védelem ellenük. Minél tovább vársz egy vágásra, annál sanszosabb, hogy rosszabbodik a töredezések helyzete. Talán furán hangzik, de ezért jobb gyakorta fodrászhoz járni, ha hosszabb, egészségesebb hajat szeretnénk.
Bármilyen hajtípusod, vagy hajstílusod van, a szakértőink azt javasolják, hogy legalább 6-8 hetente vágassuk a hajunkat.
hogyan-javitsunk-a-toredezett-hajunkon-anelkul-hogy-levagnank


Megtekintések száma: 60111


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet