2018 Június 19

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

A szakítás okozhat mély szomorúságot, de van, hogy az érintettek szinte megváltásként élik meg. Szakítani lehet szépen – csak a jó dolgokra koncentrálva. De lehet nagyon csúnyán is – kivetkőzve emberi mivoltunkból. A nők többsége szörnyű kudarcként éli meg, ha a férfi lép ki a kapcsolatból: önmagukat hibáztatják, csökken az önbizalmuk, hajlamosak elhanyagolni magukat, csúnyának, értéktelennek, testileg-lelkileg kifosztottnak érzik magukat. Míg a férfiak szélsőséges esetben haragra gerjednek, és birtoklási vágyuknál fogva nehezen viselik el a kapcsolat végét. Minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy helyreállítsák megsértett hiúságukat.

Egyik félnek sem könnyű a szakítás utáni időszak, de ha bizonyos alapelveket betartunk, idővel csillapodik a csalódottság fájdalma, és helyreáll az egyensúly az életünkben.

Hogy ez miképp lehetséges?

Íme, néhány túlélési tipp – nemcsak nőknek.

1.Soha ne rágódjon a múlton! A kimondott szavak vissza nem vonhatóak, az egymás ellen elkövetett tettek nem tehetőek meg nem történtté. Bármennyire is nehéznek tűnik, zárja le életének e szakaszát, és élje meg a jelen adta élményeket.

2.Ne dédelgesse a sérelmeit! Ha folyamatosan a sértések zakatolnak a fejében, csak stresszessé teszi mindennapjait. Ugye, ez nem hiányzik önnek?

3.Találja meg a két véglet közötti középutat! Azaz ne dobjon ki mindent, ami volt szerelmére emlékezteti, de ne is őrizzen meg mindent ereklyeként a „hátha visszakapom még” elvet vallva. Csak azokat a holmikat hagyja meg, amelyekhez pozitív érzések társulnak. Hiszen ha tetszik, ha nem, élete fontos része volt eddig.

4.Ne „bábozódjon” be! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki a sebeit nyalogatva elzárkózik mindentől és mindenkitől. Vigyázzon, mert könnyen elindulhat a depresszió felé vezető úton.

5.Nyugodtan fogadja el barátai, rokonai segítségét – járjon minél többet társaságba!

6.Írja ki magából a fájdalmat! Ha kézzelfogható formába önti a gondolatait, megszabadulhat a negatív érzésektől. Pár hónap múlva újraolvasva egykori sirámait, nevetségesnek is fog tűnni a panaszáradat.

7.Kösse le magát! Találjon olyan elfoglaltságot, ami örömet okoz, és eltereli a figyelmét.

8.Kezdjen új életet! Nem kell drasztikus változtatásokra gondolni. Elég, ha új és könnyen elérhető célokat tűz ki maga elé és lépésenként haladva éri el, amit akar.

9.Semmiképpen ne hanyagolja el magát! Nincs szánalmasabb látvány egy magára semmit nem adó csalódott szerelmesnél. Felejtse el a megnyúlt pólókat, a bolyhos melegítőket, a lomposságot – rázza meg magát minél előbb! Legyen ápolt, és jó megjelenésű! Higgye el: még a kedve is jobb lesz, ha ad magára.

10. Ne féljen az új szerelemtől! Nem mindenki olyan, mint ő volt. Élje túl a szakítást minél kevesebb szenvedés nélkül!

Forrás: Baratno.com


Megtekintések száma: 13747


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet