2016 Augusztus 09

A legfontosabb: ismerd az illatot!

Ahhoz, hogy elkerüld, hogy hamisítványt vegyél, óhatatlanul szükséges, hogy ismerd a kiszemelt darab illatát. Érdemes elmenned egy drogériába vagy parfümériába, kifújni egy papírcsíkra, majd tollal ráírni és eltenni vagy a bőrödre fújni. Ha sokszor megszagolod, óhatatlanul fel fogod már ismerni, így ha hamisítványba futsz bele, az orrod érezni fogja – ha viszont úgy veselkedsz neki a vásárlásnak, hogy nem ismered a kívánt illatot akkor bizony bármikor átvághatnak egy hamis darabbal!

hamis-a-baba-avagy-hogyan-keruld-el-hogy-hamis-parfumot-vegyel

Parfümöt internetről?

Egy webáruházból sokkal olcsóbban beszerezheted a vágyott darabot, érdemes azonban jól megnézni, hol vásárolsz! Érdemes egy olyan online bolt mellett letenni a voksodat, amelyről találsz véleményeket is az interneten, valamint van rájuk pénzvisszatérítési garancia, vagy bármi egyéb garancia, hogyha minőségi kifogás van, visszaküldhesd őket. Érdemes hát rászánni az időt a keresgélésre!

 

Kici, óccó? Vagy mégsem?

A túl alacsony ár is gyanúra adhat okot: a webshopok jóval olcsóbban tudják adni a parfümöket, mint a drogériák vagy a parfümériák, azonban ha az árrés a bolti és a netes ár között feltűnően nagy, az már önmagában gyanúra adhat indokot. Érdemes az illat mellett az árát is megjegyezni vagy felírni.

hamis-a-baba-avagy-hogyan-keruld-el-hogy-hamis-parfumot-vegyel

Vándor parfümárusok

Bizonyára mindenki belefutott már a plázák előtt lebzselő vándor parfümárusokkal, akik azzal hitegetnek, hogy eredeti termékeket árulnak olcsón, ami „leesett a kamionról” – ez egy esetben sem igaz, a legrosszabb esetben is lopott termékekről van szó, érdemesebb inkább egy biztonságosabb forrást keresni a vásárláshoz!

 

Beszédes név, beszédes kiszerelés

Ha a kiszemelt illat Chanel helyett Hancel vagy Hanellé avanzsálódik, az bizony gyanús – a kiszereléssel együtt. Érdemes utánanézni az interneten (a fragrantica.com az egyik legmegbízhatóbb oldal ilyen téren), hogy hány ml-es kiszerelések jöttek ki az adott illatból, hogy még véletlenül se téveszthessenek meg bennünket.

 

Szerző: Medgyesi Tímea

 

Források:

http://www.pixabay.com

 

 


Megtekintések száma: 6790


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet