2020 Augusztus 05

Görögország azon országok egyike, amelyek enyhítik az utazási korlátozásokat az idegenforgalom visszaszerzése érdekében.

Nem titok, hogy az idegenforgalom az egyik legsúlyosabban érintett ipar, mivel a világ egy ijesztő apokalipszis jelenetbe merül, amelyben a koronavírus kitöréseit és a társadalmi erőszakot kényszerítették.

A mozgást és az egyetemes utazást követő korlátozások tiltják a magok számára áthatolhatatlan akadály felállítását, és hirtelen megállítják az utasok 2020-as vándorlási és kalandos útját a világ minden tájáról.

Miközben ezek a korlátozások továbbra is érvényben vannak, lassan, de biztosan, a kiválasztott országok elkezdték nyitni határaikat a szabadidős utazások számára. Az északi féltekén ideális időjárási nyári szünidővel a népszerű turisztikai célpont már hat évente változó mértékben nyitva áll a turisták számára, vagy hamarosan megjelenik.

Mivel a nemzetközi utazás néhány évvel később valószínűleg visszatér a pandémiás szintre, nagyszerű lehet 2020-ra, ha kevésbé zsúfolt kalandot élvezne ezen epikus helyek egyikében.

Európa:

Európa június 15-én kezdte meg enyhíteni az utazási korlátozásokat. Az Európai Bizottság alelnöke kijelentette, hogy a határok megnyitásának folyamata "fokozatos és részleges". A legtöbb ország kezdetben engedélyezte az európai utazók engedélyét azzal a céllal, hogy július 1-jétől nyithassa meg az nem európaiak számára. Nem minden ország nyitja meg egyszerre határait, és bizonyos korlátozásokkal - például tilalmakkal vagy kényszerítéssel - küzdő országok 14 napos karantén alá esnek a nagyobb kockázatú régiókból érkezők számára. Ezért elengedhetetlen, hogy utazás előtt konzultáljon a helyi hatóságokkal.

Izland:

Izland úgy döntött, hogy június 15-től nyitja meg határoit minden európai utazó számára, lehetővé téve az utasoknak, hogy válasszanak érkezési ellenőrzés vagy kötelező 14 napos karantén között. Izland július óta szándékozik megkezdeni a nem európaiak fogadását, és érkezési tesztrendszert javasol azok számára, akik a schengeni térségen kívüli skandináv nemzetbe érkeznek.

Görögország:

Június 15-től a határok nem csak az európaiak, hanem a testvérek is nyitottak lesznek. Ebben a szakaszban a kötelező tesztelés és a lehetséges karantén továbbra is szerepel a kártyákon néhány utazó számára, különösen a magas kockázatú területekről. Július óta azonban a legtöbb kötelező teszt véletlenszerű teszttel történik.

A görög hatóságok annyira érzékenyen reagálnak a mediterrán turistákra, hogy az áfa felére csökkent, remélve, hogy olcsóbb megélhetési lehetőségekkel és olcsóbb ajándéktárgyakkal vonzzák a turistákat érkezésükhöz.

Mexikó:

Mexikói karibi térség

A mexikói karibi turisztikai érdekelt felek közösen indítottak kampányt a turisták vonzására 2020-ban. A # VenAlCaribeMexicanoX2 (# Come2MexicanCaribbean) kampány mexikói népszerű szállodákat és látnivalókat foglal magában, mint például Cancun, Puerto Morelos, Mujeres-sziget és Cozumel.

A kampány egy része arra ösztönzi az utazókat, hogy visszatérjenek erre a lenyűgöző karibi részre, számos különféle előnnyel járva. Ide tartoznak olyan ajánlatok, mint például két éjszaka ingyenes szállás két éjszakára, ingyenes tartózkodás gyermekek számára, valamint kedvezmények a helyi parkokhoz, gyógyfürdőkhöz és egyéb turisztikai látványosságokhoz.

Afrika:

Tanzania 

Számos afrikai nemzet azt javasolta, hogy a határok egy ideig zárva maradjanak, és néhány ország valószínűleg nem nyitja meg a nemzetközi utazást 2021-ig. Kivétel ez alól Tanzánia, amely már májusban kezdte megnyitni a határait, és arra buzdította a külföldi utazókat, hogy látogassák meg Kelet-Afrikát. nemzet.

Tekintettel arra, hogy Tanzánia a kontinens egyik legszélesebb körű turisztikai piaca, ikonikus látnivalói csak a koronázott utazási vágy elnyomására irányulnak; vegye figyelembe a hiteles szafari varázslatot a Serengeti epikus úton, vagy hasonló vonzó kalandot az Afrika Nagy-tavak környékén.

Ázsia:

Maldív-szigetek

Mivel az ázsiai nemzetek többsége továbbra is eltérő mértékben tiltja az utazási tilalmakat, az Indiai-óceánon élő csillogó szigetsor lehet az első ázsiai nemzet, amely minden turistát teljes körűen üdvözöl.

Májusban a Maldív-szigeteki hatóságok kijelentették, hogy amint a külföldiek számára elérhetővé válik, az idilli szigetcsoport utazóinak kötelesek betartani egy sor új rendeletet, amelyek a további kitörések esélyét enyhítik. Ezek tartalmazták a kötelező extra díjakat, a tesztelést és a 14 napos karantén időszakot. Azóta azonban a szigetek megsemmisítették ezeket a szabályokat, és július óta (a pontos dátumot még nem kell meghatározni) minden látogató fogadásra kerül vízumkötelezettség vagy minimum 14 napos tartózkodás vagy kötelező tesztelés nélkül.

forrás: Luxurylaunches 


Megtekintések száma: 71939


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet