2018 Március 15

Sokan vannak, akik nem szívesen használnak kémiai folteltávolító szereket. Most olyan házi praktikákat mutatunk be, amik vegyszerek nélkül is elbánnak a makacs kávé vagy vörösbor okozta foltokkal. A jó hír pedig, hogy a szükséges hozzávalók garantáltan megtalálhatók minden háztartásban.

Lazító víz: tegyük a foltos ruhát langyos vízbe, hogy a folt fellazuljon. Ezután mossuk ki a szokásos módon.

Ásványvíz: friss foltokhoz ásványvizet lehet használni. Csak öntsük rá a foltra és egy pamut ruhával töröljük le. A szénsav eltávolítja a foltot. Ez a módszer segíthet a szőnyegeken és a szövetkanapékon.

A szódabikarbóna: egy igazi hazai csodaszer. Közvetlenül a foltra is tehetjük de vízben feloldva ázni is belerakhatjuk a ruhát. Vigyázz: szódabikarbónának fehérítő hatása is van! 


Tej: sokan nem ismerik, de a tejnek remek folteltávolító hatása van. Különösen jó: kakaó, kávé és gyümölcs okozta foltokhoz. Áztassuk a ruhát hideg tejbe, majd mossuk ki a szokott módon!

Sampon: vannak anyagok, amikkel nagyon óvatosan kell bánnunk, ilyen például a selyem vagy a gyapjú. Ezek tisztításához nagyon jó a sampon. Finoman dörzsöljük bele az anyagba, majd hideg vízzel öblítsük ki!

via Brigitte

jótékony hatások házilag ruházat hatásos háztartás háziasszony


Megtekintések száma: 86980


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet