2016 Szeptember 29

A Dán származású humanitárius szervezetben dolgozó Anja Ringgren Lovén borasztó dolgokat látott már életében. Például ezt a csöppséget, akit kegyetlenül magára hagytak, hogy csont soványra fogyjon az állandó éhezéstől.

Vannak olyan dolgok, melyek miatt elveszítjük a hitünket az emberi jóságban, és a feltétel nélküli szeretetben. Ennek a nigériai kisfiúnak a története is ilyen.

A fiú esetéről Anja Ringgren elsősegély szervezeti dolgozó hallott, és amikor meglátta a kisfiút, nem akart hinni a szemének.

A két éves kis csöppség az utcákon bolyongott, teljesen meztelenül, úgy lefogyva, hogy nem volt több, mint egy zsák csont és bőr.

Amikor rátaláltak, már a kiszáradás végső stádiumában volt, sebeit pedig kukacok borították.

A szívszorító videón jól látható, hogy a teljesen zavart kisfiú alig bírt megállni a két lábán, mikor Anja vizet adott neki.

A helyiek – akik tudják mi történt a fiúval – egy borzalmasan kegyetlen történetről meséltek.

A kisfiú nagyon is egészséges, átlagos súlyú baba volt, azonban nemrég a családja és a helyiek megvádolták azzal, hogy a gyermeknek köze lehet a boszorkánysághoz.

A helyiek – akik túlságosa is vallásosak – és a saját családja ezért megszabadult tőle, magára hagyták az utcán, hogy éhen haljon.

Anja miután megmentette a kisfiút, elnevezte Hope-nak, azaz Reménynek. A megmentése után a fiú állapota lassan, de biztosan helyre jött. A lenti fénykép már a megtalálása utáni hónapokban készült.

Bár a csöppség arca boldog a mosolytól, valószínűleg lelkileg soha nem fogja kiheverni, hogy családja eldobta magától, és hagyta volna éhen halni.

Az eset egyszerre mutatja a világunkban uralkodó mérhetetlenül kegyetlen közönyt, és azt, hogy a feltétel nélküli szeretet olykor semmire sem kötelez. Azonban mikor már elveszítenénk a hitünket a világ jóságában, jusson eszünkbe Hope csodálatos megmenekülése is.

Az, hogy Anja rátalált, ezzel megmentve az életét, reménnyel tölti el a világot, és tudatosítja bennünk, hogy vannak még jó emberek.

videó szomorú megható szeretet


Megtekintések száma: 14967


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet