2016 Szeptember 09

5 olyan hibára világítunk rá, melyek elég nagyok lehetnek ahhoz, hogy veszélybe sodorják családon belüli kapcsolatainkat Te követted már el valamelyiket? HA igen, itt az ideje tanulni belőle, és változtatni.

Gondolkodtál már azon, milyen hibákat követtél el valaha a családon belül? Romlott már meg valakivel a viszonyod? Összegyűjtöttünk 5 olyan végzetes hibát, mely alááshatja családi kapcsolataid.

1. A megbocsátás hiánya

Az örök harag nem jó, mert felemészt, és fenntartja a feszült viszonyt két ember között. Sohasem jó haragot tartani, mert a megbocsátás hiánya azt mutatja, hogy túlságosan makacsok vagyunk, és nem vagyunk képesek felülemelkedni a minket ért sérelmeken.

2. Kritika

A kritika önmagában még nem baj. Sőt, nagyon sok esetben hasznos is, azonban tudnunk kell, hol a határ. Hol csap át az építő jellegű kritikánk személyeskedésbe. Ha nagyon kritikusak vagyunk egy családtagunkkal, könnyen sértődés lehet a vége.

3. Pletyka

Ha nem bírjuk tartani a szánkat, akkor inkább ne is ajánlkozzunk fel nagy titkok megtartására. ha valaki beavat valami rendkívül fontos és bizalmas dologba, ne kotyogjuk el senki másnak. 

Ha ugyanis visszaélünk egy családtagunk bizalmával, legközelebb már nem velünk fogja megosztani legféltettebb titkait, hanem valaki mással.

4. Alkalmazkodóképesség hiánya

Az emberi kapcsolatok színesek. És a színes emberi kapcsolatok pozitív hatással vannak ránk. Az emberiség attól olyan csodálatos, hogy megannyi különböző embert gyűjt egybe, épp úgy a család is. 

Egy családon belül rengeteg életvitel, világnézet ütközhet, azonban ha nem vagyunk képesek elfogadni azt, ha a másik egyes dolgokról másképp vélekedik, esetleg más szokásokkal rendelkezik, akkor hosszú, vitákkal tarkított kapcsolataink lesznek.

5. Hazudozás

Bár közhelyesen hangzik, mert hazudozni általánosságban véve sem szép dolog, mégsem elég egyértelmű, és gyakran esünk bele abba a hibába, hogy hazudunk egy családtagunknak. 

Sőt, ami azt illeti, kutatások bizonyítják, hogy mindig azoknak hazudunk a legtöbbet, akiket a legjobban szeretünk. Ha hazudunk valakinek, azzal eljátsszuk a bizalmát, és a kivívott tiszteletünket, reputációnkat is. Vigyázzunk hát, még ha kegyes hazugságról is van szó, mérlegeljük, mennyire éri meg elhallgatni valamit, ha az idővel így is-úgyis kiderül.

tanácsok kapcsolatok pszichológia lélek emberi kapcsolatok


Megtekintések száma: 571058


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet