Friday, June 22, 2018

A pohárkrémekért a legtöbben bolondulnak – természetesen a gyerekek is! Ez a recept a te kedvenceid között is szerepelhet, hiszen villámgyorsan elkészíthető, csökkentett energiatartalmú, és rendkívül gusztusos.

Hozzávalók

A ropogós réteghez

120 g pekándió

120 g dió

1 evőkanál cukorhelyettesítő (pl. Dia Wellness negyedannyi )

csipetnyi fahéj

A krémhez

180 g krémsajt

4 dl habtejszín

2 evőkanál cukorhelyettesítő

A gyümölcsös réteghez

150 g csésze málna

3 evőkanál málnaszörp

Elkészítése

A ropogós réteg hozzávalóit tedd egy turmixgépbe, és addig elegyítsd őket, amíg ragacsossá nem válik a diófélék olajtartalmának köszönhetően. Oszd el 6 részre, és tedd őket a pohár aljába.

Ezután jöhet a krém: krémesítsd a sajtot, majd add hozzá a tejszínt és a cukorhelyettesítőt, végül addig keverd géppel, míg selymesen lágy lesz. Tegyél egy-egy adagot a diórétegekre.

A málnákat nyomd össze villával, majd keverd el a málnaszörppel. Kanalazz mindegyik krémes rétegre belőlük.

A következő réteg ismét a krém legyen, majd díszítsd a poharakat ízlésednek megfelelően, pl. pekándióval, egész málnaszemekkel, esetleg mentával.

Tipp: Hőség idején egy-egy szem fagyasztott málnát is tehetsz a krémre.

És hogy miért olyan jó ez a recept? Mert a málnát bármilyen gyümölcsre lecserélheted, és így változatosan kombinálhatod a desszertet. Előny az is, hogy ez a pohárkrém jóval egészségesebb, mint a jól ismert, törtkekszes változatok. Nem csupán azért, mert segítségével szinte teljesen kiválthatod a finomított cukrot, hanem azért is, mert a hagyományos kekszet felváltja a sokkal egészségesebb, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag dióréteg.

Szerző: Karsai Judit

Forrás: Cukimamik.hu


Megtekintések száma: 46314


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet