2022 November 27

Ha a húszas éveidben jársz, akkor vannak olyan kérdések, témák az életedben, melyekkel nem árt, ha tisztában vagy, mielőtt betöltöd a harmincat. Hogy mikkel érdemes tisztában lenned? Olvasd el a cikket!

Harminc évesen az ember egy fordulóponthoz érkezik. Öregnek érzi magát, ami biológiailag részben szintén alátámasztott, ugyanis harminc éves korunktól kezdve kezd el, ha lassan is, de hanyatlani az emberi test. Harminc a csúcs, onnantól kezdve minden megváltozik…

Éppen ezért nem árt, ha az alábbi dolgokkal már tisztában vagyunk, mire elérjük ezt a fordulópontot.

Hogyan is utazd be a világot

Az ember harminc éves kora körül időnként elérkezik egyfajta kapuzárási pánikhoz. Sokaknál már a 30-as éveik elején kialakulhat ez a jelenség. Ilyenkor mérlegeli az ember hogy mit tett, mennyi lehet még hátra, és az álmokból mennyi valósított meg. Rájössz majd, hogy alig utaztál, és rengeteg hely van még, amit nem láttál.

Nem árt ezért, ha tisztában vagy azzal, hogy hová szeretnél ellátogatni életedben. Eddigre legyen konkrét terved, konkrét célod. Mert utazni jó. Új kultúrákat, embereket ismerhetsz meg vele, és kalandokat élhetsz át, ami felfrissít majd a nehéz időkben

Kihez mész majd férjhez

Harminc évesen nem árt, ha az embernek már van valakije, aki egy komolyabb kapcsolatot akar. Ennek nagyon egyszerű az oka. Bár a gyerekvállalás nem feltétlenül korhoz kötött, de a tanulmányok igazolják, hogy 40 felett már egyre magasabb a szülésnél a kockázat arra, hogy a gyermek nem lesz egészséges.

Éppen ezért 30 évesen már képben kell lennünk ezzel a kérdéssel. Ha van párunk, az a legjobb, ha nincs akkor se csüggedjünk. Lényeg, hogy meglegyen a kialakult kép, tudjuk pontosan, hogy milyen típusú emberhez szeretnénk hozzámenni.

Álommeló

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem azt csinálják, amit szeretnek. Persze ez nem kívánságműsor, mondhatnák sokan. Azonban a helyzet az, hogy igen is, mindenki maga választja a sorsát, mindenki maga alakítja a végzetét.

30 éves korodra remélhetőleg olyan munkahelyed van, amilyet mindig is szerettél volna, ha szerencsés vagy. Ha nem, akkor sincs veszve minden. Az a lényeg, hogy erős elhatározás, és egy még erősebb kép éljen rólad hogy hol szeretnél a jövőben dolgozni, és milyen körülmények között.

Lehorgonyozni egy másik vidéken

Ebben a korban még nem valószínű, hogy van gyereked a mai világban, vagy még nem vettél házat, vagy lakást. Ez modern és rohanó társadalmunknak köszönhető, mely egyszeriben kiváltja azt a társadalmi hatást, hogy a nők jóval később, a harmincas, negyvenes éveikben vállalnak gyermeket. Persze vannak kivételek is, de ez sem mindig jó.

Ha még albérletben laksz, és nincsen gyereked, akkor tiéd a világ még egy rövid időszakra, amit érdemes 30 évesen végiggondolni. Még nem húzza a nyakad a sok hitel, és nem vagy elkötelezve senki mellett, nem kell senkiért felelősséget vállalni. Költözz át másik városba. Nézd meg, máshol milyen az élet, szerezz új emlékeket, kalandokat, tapasztalatokat.

Életed mellékállása

Ennyi idősen a fordulóponton már minden bizonnyal tisztában vagy azzal, hogy mi az a hobbi, amiért élsz-halsz. Ha nem, akkor itt az ideje erősen elgondolkodni ezen, és ha tényleg annyira szereted, másodállásban szentelj időt a hobbidnak. Kereshetsz vele egy kis mellékest, és még jól is érezheted majd magad.

Pénzügyi tudás

Tinédzserként még oké volt, hogy nem voltál tisztában a pénz súlyával, és egy-egy vad bulizással töltött éjszaka után elvertetek több tízezer forintot. A harminchoz közeledve azonban nem szerencsés, ha még mindig ilyen hozzáállással rendelkezel.

Sokkal szerencsésebb, ha eddigre már kialakult egyfajta minimális pénzügyi tudás. Nem árt, ha tudod, hogyan működik egy hitel, vagy, hogy mi mennyibe kerül.

Mit szeretnél még elérni az életben

Az ember harminc éves korára kezdenek megvalósulni az álmai. Legalábbis egy részük. Ilyenkor egyeseknek azzal kell megküzdeniük, hogy újra nincsenek kitűzendő céljaik, ami nagyon frusztráló lehet.

Fontos, hogy harminc évesen is legyenek álmaid. Írj bakancslistát, hová szeretnél még életedben eljutni, és mit akarsz még megtenni. Tudd, hogy mit akarsz harminc éves korod után elérni még az életben, hiszen ha szerencsés vagy, még kétszer ennyi ideig is élhetsz majd, így tehát lesz időd őket megvalósítani.

életvitel pszichológia életmód élj okosan taáncsok


Megtekintések száma: 116854


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet