2019 Augusztus 01

Dezső már öt évvel ezelőtt került a jászberényi fiúval kapcsolatba, aki egy súlyos és ritka betegséggel küzd. Mindössze 12 kilogramm a 17. születésnapját ünneplő Ricsi. A megismerkedésük óta már több alkalommal néhány napos, színes programokkal lepte meg, és gyűjtéseket szervezett számára.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Baricz Dezső Ricsi otthonában adta át a szeretetszolgálat által összegyűlt életmentő eszközt.

Baricz Dezső nagy örömmel mesélt arról, hogy néhány nap alatt összefogtak a segítőkész emberek:

- Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ha összefogunk, sikeresen véghez tudjuk vinni a célunkat. Így történt most is, köszönhetően annak a legalább ötven embernek, akik támogatták a fiút. A Pizza King tulajdonosa, Melhem Saad például egymaga a gép árának a felével járult hozzá az adományhoz. Ricsi orvosai arra biztattak engem, hogy pozitív élményeket szerezzünk neki, és a kívánságait teljesítsük, hiszen ezáltal hosszabbíthatjuk az életét. Immár ötödik alkalommal szerveztem neki a születésnapi partyját, amely nagy boldogságot okozott Ricsinek. Annak is örült, hogy elhozhatta a kis kedvenc kutyáját. Meglepetésekkel halmoztuk el a fiút a jó hangulatú összejövetelen, a legnagyobb öröm pedig az, hogy sikerült összegyűjtenünk az összeget az infúziós pumpára.

Ricsi anyukája, Ágnes is rendkívül boldog, hogy megkaphatták a szükséges készüléket:

- Az egész családnak nagy öröm, hiszen ez érezhetően biztonságérzetet ad nekünk. Nagyon meglepődtünk azon, hogy ilyen gyorsan összejött ez az összeg. Látszik, hogy van emberség és összefogás. Nagyon köszönjük a segítséget mindenkinek, főként Dezsőnek és a Baptista Szeretetszolgálatnak, megható és nagy dolog számunkra. Fontos, hogy tovább tudjuk folytatni a kórházi kezelést itthon, ezért van szükségünk az infúziós pumpára, ami adagolja neki a szükséges tápanyagot - mondta az édesanya, aki hozzátette, hogy Dezső mindig kedvesen felkarolja a gyermekét, programokkal lepi meg, és adománygyűjtést szervez neki.

megható betegség gyógyulás segítőkészség


Megtekintések száma: 23280


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet