2016 Február 05

A folyamatosan csurgó víz hangja és a lassú, kiszámítható mozdulatok csodát művelnek a picikkel. A pancsolás ideje alatt a kis újszülött visszatér az anyaméhbeli közegbe, ahol minden biztonságos, meleg és nyugodt.

 


A mai rohanó világban gyakran elfelejtünk lelassulni kicsit, pedig nem árt néha megállni és észrevenni a szépséget az olyan alapvető és egyszerű dolgokban is, mint a víz.
Rochel ezt a módszerét csak két hetesnél fiatalabb csöppségeken alkalmazza.
Néhány jótanács Tőle:

1. Soha ne fürdessünk éhes babát, mert az éhségérzetet még a legfinomabb pancsolás sem enyhíti. A legideálisabb, ha etetés után 20-30 perccel kezdjük meg a fürdetést.

2. Mivel a fürdetés elálmosítja a babákat, érdemes mindig estére időzíteni.

3. Szülőként legyünk „teljesen jelen” a fürdetésen. Mentálisan és fizikailag egyaránt! Semmi ne terelje el a figyelmünket (tévé, telefon stb.)

4. Készítsünk a kezünk ügyébe mindent, amire szükségünk lehet, mielőtt elkezdjük a fürdetést. Nem kell sietnünk: ha a víz 38 fokos, és a baba feje és teste egészen a vízben van, akkor nem fog megfázni. A szappanozással sem kell túlzásokba esni, hiszen így jobban megőrizzük a baba bőrének természetes védőfunkcióját. A fürdetést akár a mosdókagylóban is végezhetjük, és az sem baj, ha egy kis víz belemegy a kicsi szemébe.

5. Amikor készen vagyunk, csavarjuk be a babát a törülközőbe, s ha esetleg sírni kezdene, szánjunk rá időt, hogy addig tartsuk szorosan átölelve, amíg meg nem nyugszik.

 


Megtekintések száma: 29502


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet