2016 Január 27

Toyota Yaris

Ezt a kisautót is többször átdolgozta már a gyár, évről évre jobb és dizájnosabb lesz, de 12 évnél idősebb modellek sem okoznak nagy csalódást. Vezetés szempontjából kissé fapados ám a hölgyeknek nagyon kedvez a kis mérete és a magasan elhelyezett ülés. Urak számára nem egy álomautó,de ha kedvesünk számára keresgélünk megfontolandó lehet egy Yaris vásárlása. Körülbelül 5 litert fogyaszt 100 kilométeren, de mint tudjuk ezt nagyon sok tényező befolyásolhatja. Egy régebbi darabot már 700 000 Ft-os áron megkaphatunk az újak ára pedig 2 700 000-től kezdődik.

alacsony-fenntartasu-hasznalt-autok-noknek

 

Ford Fiesta

Ez esetben sem egy új autóról van szó, hiszen évek óta finomítják ezt a típust is. Megjelenésében kevésbé nőies az előbb említettnél, de ez sem lesz egy férfi vágyálma sem. Azonban a körülbelül 5 literes fogyasztás kárpótol minket sok mindenért. A legrégebbi modellt megvásárolhatjuk már 500 000 Ft-ért amíg a legújabbhoz 4 millió körül juthatunk hozzá.

alacsony-fenntartasu-hasznalt-autok-noknek

 

Suzuki Swift

A sokak által csak szutyokinak csúfolt autó egyáltalán nem szolgál rá gúnynevére. Amellett, hogy keveset fogyaszt ( a fentiekhez hasonlóan körülbelül 5 litert) ritkán hagy minket cserben és ha mégis, a szervízelése is olcsó. Egy fékbetét csere alkatrésszel 10 ezerből kijöhet ha normális a szerelőnk így igenis szerencsésnek érezhetjük magunkat ha egy ilyen autó tulajdonosai lehetünk. Az ősrégi darabok kb 200 000-et kóstálnak míg az újabb típusa 3 millió körül mozog.

alacsony-fenntartasu-hasznalt-autok-noknek

 

Volkwagen Polo és Golf

Mind a két autót említhetjük egy lapon nem csak azért, mert ugyan az a gyártója hanem mert hasonlóan jó választás ha jó fogyasztású, olcsón fenntartható autóra vágyunk. Mind a két esetben ugyanaz a helyzet, a legrégebbi gépeket már 100 ezer (!!) alatt megvehetjük ám nyilvánvalóan ennyiért nem szabad autót vásárolni ha csak nem értünk hozzá, hogy otthon kijavíthassuk amit az idő vas foga megrágott. A legújabbakat 5 millió körül vásárolhatjuk meg.

alacsony-fenntartasu-hasznalt-autok-noknek

Daewoo Matíz

Az utolsó bemutatott modell is inkább a hölgyek számára ajánlott kis mérete is nőies megjelenése miatt. A Yarishoz hasonlóakat lehetne elmondani a vezetési élményről, de ha olcsó autót keresünk, ezt is érdemes megnézni. Ennek az ára 300 000 és 700 000 forint között mozog használtan, mivel nem található új modell a piacon.

alacsony-fenntartasu-hasznalt-autok-noknek

 

Használt autó vásárlásnál nem csak a fogyasztást vagy az autó árát vegyük figyelembe hanem az alkatrészekét is hiszen nem mindegy, hogy a fent már említett fékbetét 2000 forinttal terheli meg a tárcánkat vagy 1200-el. Mind emellett sajnos a megjelenés is csalódást okozhat a férfi szem számára mivel a kis költségű autók többsége inkább nőies mint férfias. Ez megjelenik a kis méretű kaszniban és az ehhez hasonlóan gyenge motorban.


Megtekintések száma: 58520


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet