2021 Január 14

A világ talán legismertebb autós folyóirata, a brit Top Gear letesztelte, és maximális pontszámmal értékelte a Toyota GR Yarist. A lap közel három évtizedes fennállása óta ez mindössze a hatodik olyan autó, amely 10 ponttal zárta a megmérettetést – és az első, amelyet hétköznapi érdeklődők is képesek megvásárolni és fenntartani.

Hogyan kerül a hipersportautó-gyártás legnagyobb modern kori legendáival, valamint minden idők egyik legértékesebb sportkocsijával közös csapatba egy szűk négyméteres városi kisautó? Ez a kérdés csak azokban merül fel, akik nem próbálták a Toyota GR Yarist.

A világ egyik legnagyobb autós magazinjának, a havonta 100 ezer példányban nyomtatott brit Top Gear folyóiratnak a szerkesztői azonban próbálták, és huszonhét év tapasztalattal, valamint több ezer tesztautóval a hátuk mögött úgy ítélték meg, hogy a Porsche 918, a Ferrari LaFerrari, a McLaren P1, a McLaren 675LT, valamint a Ferrari 250 után a japán háromajtós is maximális 10 pontot érdemel a teszten. Mivel pedig a felsorolt rendkívül drága és ritka autókból álló klub egyetlen tagja sem kapható újonnan, a Top Gear szerint a már Magyarországon is kipróbálható és megrendelhető Toyota GR Yaris a jelenleg megvásárolható legjobb autó a Földön.

Amikor a Toyota az FIA új szabályrendszeréhez igazodva megtervezte és megépítette a GR Yarist, a márka következő generációs WRC raliautójának homologizációs alapját, a közvélemény rendkívül magas elvárásokat támasztott az autóval szemben. A mércét a három évvel korábban bemutatott, kompresszoros Yaris GRMN helyezte igen magasra. Ez egy erősen korlátozott darabszámban gyártott, kissé koros alapokra épülő, de az ergonómiai és műszaki korlátok ellenére félelmetesen szórakoztató, ritkaság volt, amely tízmillió forintos árával kimerítette az ésszerűtlenség >>>

Forrás: www.tesztalelkemindennek.hu

yaris


Megtekintések száma: 510022


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet