2022 November 23

Már nagyanyáink házi praktikái között is szerepelt az arcgőzölés: nátha ellen kítűnő megoldás, enyhíti a köhögést, a tüdő- és hátfájást is! Azonban nem csak betegség esetén érdemes elővenni ezt a kis trükköt, iktassuk be bátran a mindennapokba és heti egyszer inhaláljunk. Csodásan kitísztítja arcunk pórusait és gyönyörű bőrt varázsol. Lássuk az én arcápolási rutinomat!

Első lépés: Tisztítsuk meg arcunkat a sminktől és a napi szennyeződésektől. A legjobb ha sminklemosót, és arclemosót használunk, ugyanis a szappan szárítja bőrünket.
a-szepsegert-es-egeszsegert-arcgozoles

Második lépés: Forraljatok vizet. Ha már kellőképpen forr, öntsük át  egy nagyobb tálba. Már csak egy törölközőre van szükség. A tál fölé hajolva inhaláljatok 3x3 percig. A szakaszok között tartsatok egy fél perces szünetet. Vigyázzatok, hogy ne hajoljatok túl közel a vízhez, és csukjátok be a szemeiteket. Lazuljatok el, ha szeretnétek hallgassatok nyugtató zenét. Én személy szerint – keleties hangulat rajongójaként – egyiptomi zenére lazulok el, amelyet a cikk végén megmutatok Nektek.
a-szepsegert-es-egeszsegert-arcgozoles

Ha szeretnétek, használhattok a vízbe illóolajokat is:

Pattanásos, zsíros bőrre: grapefruit, teafa, levendula, borsmenta.

Száraz bőrre: kamilla, rózsa.

Normál bőrre: citrom, narancs.
a-szepsegert-es-egeszsegert-arcgozoles

 

Harmadik lépés: Ha végeztetek a gőzöléssel, hagyjátok, hogy 1-2 perc alatt “lehűljön” az arcotok, majd irány a fürdőszoba egy bőrradír társaságában. Alaposan radírozzátok le a bőrötöket,majd langyos vízzel öblítsétek le.

a-szepsegert-es-egeszsegert-arcgozoles

Negyedik lépés: A kitágult pórusok lezárásához használjatok alkoholmentes arctonikot.

a-szepsegert-es-egeszsegert-arcgozoles

 

Ötödik lépés: Jöhet a hidratálás! Használjátok a kedvenc arckrémeteket, és várjátok a csodás hatást! a-szepsegert-es-egeszsegert-arcgozoles

Ezzel a kis arcápolási rituáléval megőrizhetitek bőrőtök szépségét, vagy éppen visszahozhatjátok azt! Amire vigyázni kell télen, és hideg időben: a gőzölést csakis este szabad elvégezni, utána már ne menjetek az utcára.

 

 Zárásképp, az ígért muzsika:


Megtekintések száma: 22421


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet