2021 Október 20

Nem sokan tudják, de a Maybach név több, mint egy évszázados. Az eredeti neve Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH, amely 1909-ből származik, de a cég 1912-ben megváltoztatta a Maybach-Motorenbau GmbH-ra, és 1921-ben építette meg első sorozatgyártású autóját, majd a 2000-es évektől a  Rolls-Roycehoz és a Bentleyhez hasonló S-osztályú luxuslimókat gyártanak.

 A kereskedelmi áttörés a 2014-es  Mercedes-Maybach almárka  létrehozása volt, amely hatalmas sikert aratott a német autógyártó részéről az elmúlt hét évben. A márka első sorozatgyártású autójának századik évfordulója alkalmából a Mercedes-Maybach bemutatta a Maybach S-osztály új különleges kiadását, a Edition 100-at.

Az igazi érdekesség, hogy kocsi oldalán ott a V12-es jelölés, ami igazolja, hogy a Mercedes azon kevés autómárkák közé tartozik, amelyek még nem mondtak le teljesen a hatalmas benzinmotorról. A márka egyelőre csak egy kis ízelítőt mutatott a luxusautóról,de számos egyedi stílusjegyet tartalmaz, hogy kiemelkedjen a standard modelltől. A kocsit vélhetően az S650 vagy S680-as jelvény fogja díszíteni és a teljesítménye minden bizonnyal 600 lóerő feletti lesz. A különleges kiadás minden egyes példánya kézzel festett, kétszínű Cirrus Silver és Nautical Blue festéssel, míg a „Edition 100” emblémák a C-oszlopokon  találhatók. Ezenkívül a 20 hüvelykes kovácsolt monoblokk kerekek új, sötét króm felületűek.

forrás: https://luxurylaunches.com/

luxus mercedes maybach


Megtekintések száma: 17239


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet