2018 Május 04

A gránátalma egy rengeteg magból álló bordó színű gyümölcs, ami nem csupán ízletes, hanem számos előnyös hatással is bír. Ezekről már a régi idők óta beszélnek, jónéhány mítosz és legenda maradt fent a gyümölcs jótékony és különleges hatásairól.

Többen állítják, hogy ez a Bibliában megjelenő alma, ami miatt Éva elcsábult, de akadnak olyan vélekedések is, miszerint a gyümölcs bogyójából készíthető egy szerelmi bájital, ami erőteljes nemi vágyserkentő hatással bír arra, aki elfogyasztja. Hogy mi igaz ebből és mi nem, azt sosem tudhatjátok meg addig, amíg ki nem próbáljátok. Most összeszedtük nektek mindazon jótékony hatását ennek a gyümölcsnek, amiért érdemes fogyasztani.

Fogyókúrásoknak kiváló

A gránátalma meglehetősen alacsony kalóriatartalmú, ezzel szemben nagyon magas a rosttartalma. Ennek köszönhetően megkönnyíti vagy akár fel is gyorsítja az anyagcserfolyamatokat. Ennek hatására javul az emésztés és beindulnak a zsírégető folyamatok is.

Gyulladáscsökkentő hatással bír

Nem csupán a gyümölcs magvai hasznosak, hanem a héja is felhasználható gyulladás csökkentésére. Főzetet kell készíteni belőle, ami segít levenni a gyulladást többek között a májról, a fülről, a veséről, de akár a nemi szervekről is. A készítményt naponta 2-3 alkalommal célszerű fogyasztani.

C- és K- vitaminban gazdag

Egy gránátalma elfogyasztásával annyi C-vitamint viszünk be, ami fedezi a napi ajánlott bevitel 17%-át. Ez segít az immunrendszer egészséges működésében, valamint felgyorsítja a sebgyógyulást. K-vitamin tartalma még ennél is számottevőbb, hiszen fedezi a naponta szükséges mennyiség 20%-át.

Vérnyomáscsökkentő

Napjainkban már nem csupán időskori probléma a magas vérnyomás, így hasznos tudni, hogy ezért is jó gránátalmát fogyasztani. A gyümölcs belsejében található fehér hártyát meg kell szárítani, teához adni. Ez segíti megnyugtatni az idegrendszert, továbbá gátolja a szorongás eluralkodását. Azoknak is ajánlják, akik alvási zavarokkal küszködnek.

Vérszegénység ellen tökéletes

A gránátalma emeli a szervezet hemoglobinszintjét, így ajánlott természetes “csodaszer” az anémiában szenvedőknek.

Cukorbetegek számára is kiváló

Nem csupán megengedett a fogyasztása a cukorbetegek számára, hanem egyenesen ajánlott, hiszen vércukorszint-csökkentő hatással bír.

PH

gyümölcs egészségmegőrzés finom gránátalma jótékony


Megtekintések száma: 433936


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet