2016 Október 03

Vajon mik lehetnek a fogyókúrád legnagyobb ellenségei? Most megtudhatod!

A fogyókúra, vagy diéta nagyon nehéz dolog. Nem csak azért, mert fizikailag ki tudja készíteni az ember az állandó, napról napra tartó kalória deficit, hanem azért is, mert lelkileg is megterhelő.

Ráadásul a fogyózásnak megvannak a nagy, ősi ellenségei, melyekről most beszélünk néhány szóban neked!

Bűnözés

A fogyókúrád egyik legnagyobb ellensége mindig az, ha be sem tartod. Minek kezded el egyáltalán, ha nem vagy képes csinálni, csak pár napig, aztán beadod a derekad egy finom édességnek? Akkor mi értelme volt szenvedni, ha csak újabb kilókkal lesz gazdagabb az ember?

Ebbe a hibába sokan beleesnek, egyes statisztikák szerint a fogyókúrázók 75%-a feladja az első pár nap után, és elkezd kisebb-nagyobb mértékben bűnözni. TE ne legyél köztük, csináld végig, legyél kitartó!

Mozgáshiány

A másik nagy ellenség az a mozgásnak a hiánya. Persze, tudjuk, hogy diétáról volt szó, meg nem evésről, de a súlyvesztésnek szerves része az is, hogy mozogsz.

Ha mozogsz, akkor diétás életmód mellett akár a dupláját is leadhatod a tervezett kilóknak. Minden a mozgásban fejlik, és a mozgás adta örömökben.

Nassolás

Ha a diéta alatt nem eszel, az tényleg jelenti azt, hogy nem eszek. Ne azt, hogy a főételeknél betartod a diétád, de utána sunyiban nassolsz ezt-azt. Nassoláskor sokszor nagyobb kalória mennyiséget vihetsz be magadba, mint a főétkezéseknél.

Vagyis ez azt jelenti, hogy ha nassolsz, oda is minden, amiért megdolgoztál. Ezért ne hagyd magad, ne nassolj! Amúgy sem egészséges, helyette, amikor rádjön a nassolhatnék, menj el inkább futni!

Önfegyelem hiánya

Minden diéta kudarca onnan ered, hogy nem rendelkezel elég önfegyelemmel. Ha megvan benned ez a képesség, akkor lényegében bármilyen fogyókúrát is választasz, eléred a célod.

Ha viszont nincsen meg benned az a bizonyos spiritusz, akkor komoly bajban vagy, és változtatnod kell a hozzáállásodon.

Tukmáló ismerősök

A fogyókúrán sokszor nem segítenek a tukmáló ismerősök sem. Egy-egy szülinapi zsúron, összejövetelen nem lehet a mamától megszabadulni, míg nem eszed meg azt az ételmennyiséget, amit ő kiszabott.

Ilyen ismerőse, rokona, barátja mindenkinek van a családban, és potenciálisan tönkre tudják tenni azt, amiért megdolgoztál, ezért érdemes, ha csak egy rövid időre is, de kerülni a társaságukat.

tanácsok egészség fogyás diéta


Megtekintések száma: 30264


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet