2022 November 28

Ki ismeri a Napsütötte Toszkána című filmet? Sokakat már akkor rabul ejtett egy város, ahol örömmel élnék le életük hátralévő részét. Ez pedig a csodálatos, olasz Positano.

A város a kaotikus Nápolytól délre található, a híres sziklás Amalfi-parton. Teljes népessége csupán 3913 fő, azonban ez a kis település kitűnik az összes közül, hiszen a hegyek oldalában egyfajta fészekként terül szét és köti össze az azúrkék eget a Fekete-tengerrel.

Na de milyen maga a város?

Barack, terrakotta és pink színekben pompázó, egymásra támaszkodó, kanyargó házak, keskeny, meredek utcák. A völgyszorosban elterülő helység és a gyönyörű tenger egy igazán varázslatos helyszín, ahol több híres filmet is forgattak, mint például a korábban már említett a Napsütötte Toszkánát is.

Itt megtapasztalhatja az ember, hogy milyen a valódi kikapcsolódás, hiszen elég csak a tengerparton nézelődni, napozni, nagy gombóc fagyikat nyalni vagy jókat enni.

A helyieket is élmény figyelni az apró főtéren séta közben, ahol az igazi olasz életérzést magunkba szívhatjuk. Átélni az itáliai esték fűszeres, izgalmas hangulatát, mindezek mellett megismerkedni a lenyűgöző kultúrájukkal és temperamentumukkal. Egy szóval itt mindent megtapasztalhatunk.

Positanót tényleg nem érdemes kihagyni, ha az Amalfi-parton járunk, nem véletlenül képezi az UNESCO Világörökség részét.

John Steinbeck, az Egerek és emberek írója 1953-ban ezt írta a városról a Harper’s Bazaar, Amerika legelismertebb női stílusmagazinjának oldalain:

,,Positano mély hatást kelt. Egy olyan álomszerű hely, mely nem is igazán valódi, mikor ott van az ember, de szívfájdítóan valóságossá válik, miután már elhagytuk.”

Igaza van.

Ti is rohantok pakolni, hogy minél előbb felfedezzétek Dél-Olaszország lankáit?

utazás olaszország olasz travel bakancslista noimagazin Női magazin Positano Italy Dél-Olaszország Unesco bucketlist


Megtekintések száma: 43175


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet