2017 Decemberr 22

A barátnőm a múlt héten felhívott, és azt mondta, hogy, amikor reggel felkelt és belenézett a tükörbe, döbbenten látta, hogy egy „öreg hölgy” nézett vissza. „Hogy történhetett?”, - siránkozott. „Azt hittem, hogy egész jól nézek ki. De, ha meglátnám magam az utcán, azt mondanám, hogy ’Ez a nő a hatvanas évei közepén jár’. Nem bánnám, ha a hatvanas éveim közepén járnék, de, csak 58 vagyok. Mit csinálok rosszul?” Pontosan tudom, hogy mit kérdezett.

Tanulmányok rámutatnak, hogy az életük virágjában nők, nem feltétlenük akarnak fiatalabbnak kinézni. Tisztában vagyunk azzal, hogy, ha elérjük az ötvenet, vagy azon felül, nem lehetünk harmincötök. Sok nő kipróbálta. Sokan csúfos kudarcot vallottak, úgy néznek ki, mint önmaguk karikatúrája. Hollywood ragyogó példája ennek. „Mi baj lehetne??” és megpróbálták visszaszerezni a fiatalságukat. (Meg Ryan,

Mickey Rourke, Goldie Hawn, Kenny Rogers, Priscilla Presley, vagy Cat Woman. Így aztán én töröltetem a Botox előjegyzésemet).

Még, ha egy évtizedet le is tudnánk szedetni az arcunkról (mint az évelő fa a hátsó kertünkben, és, persze egy engedéllyel rendelkező plasztikai sebész segítségével), a ráncos bőr a kezünkön és a mellünkön, a narancsbőr a combukon, a kiszélesedő csípőnk, mind, mind azt kiáltja a világ felé, hogy „Igen, cukikám, megöregedtem.” 

De az intelligensebbje, elengedi a lehangoló és hiábavaló hajszát azért, hogy visszanyerje elveszett fiatalságát, és, azt állítják, hogy egyszerűen csak élénkebbnek, és életteltelinek akarnak kinézni, nem fáradtnak és viharvertnek. Ez, valójában egyszerűbb, mint gondolná.

Ha valaha is úgy nézett bele a tükörbe, hogy nem ismerte fel a visszanéző személyt, vagy azt mondták önnek, hogy az édesanyja és, olyanok, mintha testvérek lennének (igen, az édesanyja gyönyörő, de legalább húsz évvel idősebb, mint Ön. Brrr…), nos, akkor el kell azon gondolkodni, hogy változtasson egy pár szokásán, ami miatt többnek néz ki, mint a valós kora. Igen, persze, remekül nézhet ki hetven évesen, de nem hetven éves. Ha még csak hatvan, akkor gondolja át ezeket a szokásokat:

Ugyanazokat a bőrápoló termékeket használja már évek óta. Egyetemista korodban a bőre nem olyan volt, mint most, nagymamaként. Az évek folyamán a bőrünk elvékonyodik, és sérülékenyebbé válik. A környezeti ártalmak, az alkohol, a stressz, a dohányzás, a kimerültség, az éjszakai élet, és a megkérdőjelezhető életstílus az arcunkat a Himalája topográfiai térképévé változtathatja. A nők néha azt mondják, hogy „Szeretem a ráncaimat. Azt mutatják, hogy éltem az életemet.”

(Hívjanak sekélyesnek, de azok az ostobaságok, amiket elvesztegetett ifjúságom során tettem, nem szeretném a világ tudomására hozni, mielőtt bemutatkoznánk egymásnak). A tiniknek való bőrtápláló krémek nem fogják azt az üdeséget kölcsönözni az arcbőrnek, ami egyébként úgy néz ki, mint egy töpörödött, tunéziai kecskepásztoré. Vásároljon anti-aging bőrápoló termékeket, bármelyik nagy névtől (Lauder, Lancome, Clinique, Kiehl’s, stb.), és a bőre megtartja a titkot, nos … titoknak.

Ne radírozza a bőrét.

A hámlás, pontosan az, ami ellen kűzd. Elhalt hámsejtekkel van tele az arca, így a bőrtápláló krém nem tudnak a sejtekhez bejutni. Ezt Ön sem akarja. A 85 $-os éjszakai krém nem szívódik fel a bőrbe, csak a párnahuzatot koszolja össze, a felszabaduló méreganyagok pedig rákerülnek. Hetekig rajtamaradnak, összekeveredik a kollagénjával, gátolja a hidratációt és a sejtmegújulást (mindazt, ami az egészséges, gyönyörű bőrhöz szükséges). 

Az eredmény a rémes, foltos bőr, amit minden nő sminkkel próbál eltüntetni. A gond nem a sminkkel, hanem az alatta lévő bőrrel van. Lágyan tisztítsa le minden nap. Gyakorlatilag, bármilyen hámlasztó krém megfelel, de a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha a drogériákban kaphatókból vesz egyet. A zuhany alatt is használhatja, vigye fel a bőrére, a kedvenc tusfürdőjével finoman masszírozza be az arcába, hagyja rajta körülbelül tizenöt másodpercig. A maradékot a teste egyéb részeire használja fel. És kész is, a bőre olyan lesz, mint egy baba-popsi. Ez a módszer sokkal drámaibb és olyan azonnali változást idéz elő, amit semmi más.

Fényvédő krémet ne csak nyáron használjon. Amikor a tengerparton van. A leégés az év bármely szakában előfordulhat. A nyári napsugarak (UVB), és a téli nap (UVA) sugarak is képesek a bőrt úgy összeráncolni, mint egy régi cipő. Mindkettő a bőr ellensége. Teljesen mindegy, hogy mit tesz, hogy a parton fekszik egy takarón, és babaolajjal keni magát, vagy a kutyáját sétáljtatja, ha nem védi a bőrét, akkor az meglátszik az arcán. És az UVA sugarak sunyi bőrkárosítók. Az éberségünk nem riaszt, mivel azt hisszük, hogy csak február van és havazik. Ez tévedés. Legalább egy 15 faktoros fényvédő krémet használjon a napi dolgai elvégzése közben. Ne az időjárás jelentést figyelje, mert az nem számít. Használjon fényfédő krémet. Minden egyes nap, akár esik, akár fúj, akár süt a nap.

Kerülje a hajszínezőket. Ötven éves kor után a haj kezdi elveszíteni a fényét. Halványulni kezd és „szürkébe” megy át. A gyönyörű szőke haja, ma már mosogatóvíz szőkének tűnik. A gyönyörű, csokoládébarna haj, szürke, egérszínűvé válik. A lenyűgöző koromfekete pedig, az éppen kihúnyó szén szürkését juttatja eszünkbe. 

Amennyiben Ön kalandvágyó, akkor itt az ideje, valami újjal kísérletezni. (Ön abba a korba jutott, amikor azt tesz, amit akar). Szőkítse ki a haját, vagy próbáljon ki egy mesés árnyalatú vöröset. Adjon egy kis burgundi színt a feketéhez. Vagy, csak egyszerűen fedje be a szürke hajszínét. A hajfestékek már hosszú időt jártak be, úgyhogy, ma már kaphat olyan terméket, amitől a haja jobb állapotba kerül, mint előtte volt. Fényt kaphat, ragyogást, mélységet. Ennyi. Csak 30 perc és megfiatalodik. (Az én új szavam: Nem tetszik?)

Ugyanazt a sminket viseli, amit mindig is. Ugyanazokat a színeket. A ruhák divatja változik. A sminkeké is. És naponta új termékek érkeznek. És, egy csomó termék, ma már bőrápoló is, ezzel egyszerűsítve le a teendőnket. Ez, persze, nem arról szól, hogy, úgy ugráljon, ahogyan azt a túlfizetett tini divatmodellek diktálják (macskaszem vonalú kihúzás, irizáló kék szemhéjfestés), akik azokat a hülye, gyapjúcsizmákat viselik a Daisy Duke rövidnadrágokkal. Hanem arról szól, hogy bátran próbláljon ki új színeket és termékeket, amelyek a pillanatnyi korához és a bőréhez illik. Ha sminket akar vásárolni, akkor menjen el a Nordstromoz, Macy’s-hez, a Sephorához, vagy az Ultához, keressen egy eladót, aki olyan sminket visel, ami tetszik Önnek, és kérje meg, hogy segítsen kiválasztani a megfelelőt. Ez ingyenes szolgáltatás. Igen, természetesen annál több terméket fog megmutatni, mint, amennyit Ön szeretne, de, hát ez a munkája, Önnek pedig nem kell minden megvennie. Nem is várják el Öntől. És, ki tudja? Talán megtalálta tökéletes rúzst is.

Most már elmondhatja, „Így néz ki egy 58 éves nő.” És ez csodálatos. 

szépségápolás smink


Megtekintések száma: 309341


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet