2016 Szeptember 30

Unod már a vajas, és sajtos popcornt? Vagy csak fel akarod dobni őket egy kicsit? Íme, néhány rendkívül kreatív popcorn variáció!

A popcorn népszerűsége évtizedek óta abban rejlik, hogy roppant egyszerű elkészíteni, és mindennek tetejében még finom is. Könnyen lehet hordozni, ha egy tálba vagy zacskóba öntjük, azt azonban kevesen tudják, hogy a sajtos és vajas popcornon kívül is van élet.

Karamellás mályvacukros popcorn

A popcorn nem csak sós vagy sajtos lehet, hanem édes is. Tekintsünk el a boltokban kapható nagyon mű és bizarr cola és csokoládéízesítésű változatoktól, és készítsünk el mi magunk valami csodálatosan finom változatot.

A kukoricát kipattogtatjuk, megolvasztott cukrot karamellizálunk, majd a még képlékeny karamellben alaposan megforgatjuk a kipattogtatott kukoricákat.

Nincs más dolgunk, mint egy csomag mályvacukrot lassú lángon megolvasztani, és szintén hozzákeverni az elegyhez. Nincs is annál finomabb, amikor a nyúlós mályvacukor édes pókhálóként szövődik rá a karamell borította popcornon.

Sós édes finomság

Aki ugyanúgy rabja a sós, mint az édes ízeknek, és a kettő egyvelegét sem veti meg, annak nagy kedvence lesz ez a sós-édes popcorn válogatás.

Nincs más dolgunk, mint egy adag kukoricát kipattogtatni, majd venni mellé egy kis zacskónyi csoki golyót, és egy nagy adag sós perecet. Ahogyan a sós találkozik az édessel, az valami fenomenális!

Popcorn tortadíszítő cukorkákkal „fűszerezve”

Szintén az édesebb szájúak álma. A kipattogtatott kukorica darabokra rászórunk egy kis tortadíszítő cukorkát. Lehetnek ezek a cukorkák bármilyenek, ízlés szerint díszíthetjük csokissal, gyümölcsössel, vagy egyéb ízűvel.

Arra kell csak ügyelnünk, hogy a cukorkákat a kipattogott kukoricákra azonnal szórjuk rá, míg azok még forróak, hogy így a cukorka enyhén rájuk olvadjon.

Karamellás porcukros popcorn csoda

Az elkészült popcornt megforgatjuk egy tál karamellizált cukorban, majd ha ezzel megvagyunk, akkor porcukorba forgatjuk őket, jó vastagon.

Mikor a porcukor megdermed a popcorn darabkákon, alkalmassá is válnak az azonnali fogyasztásra. Isteni ízük van, de vigyázat! Nem lehet betelni vele.

Vattacukros színes popcorn

A popcornt még vattacukorral is lehet háziasítani. Többfajta vattacukorra lesz szükségünk, de ha ezeket be tudjuk szerezni, akkor nagyon finom csodát tudunk elkészíteni.

Az elkészült popcornokat csak bele kell öntenünk különböző tálkákba, melyekbe előre beleolvasztottuk a különböző ízesítésű és színű vattacukrokat.

Ha ezzel megvagyunk, állni hagyjuk őket, majd összeborítjuk őket egy nagy tálba, és hagyjuk, hogy kihűljenek.

Kókuszos currys popcorn

A keleti, egész pontosan az indiai ízek szerelmeseinek sem kell nélkülözniük az alapvetően nyugati eredetű nassolni valót.

Létezik ugyanis egy első hallásra bizarr, ámde egyesek szerint rendkívül élvezetes íz világú popcorn, mely az indiai ízek világát csalja szánkba.

Tény, hogy nem való mindenkinek, mert ehhez az érdekes párosításhoz nem mindenki tud hozzászokni, de akik vállalkozó kedvűek, és nem áll távol tőlük az indiai konyha, azoknak érdemes kipróbálniuk.

érdekes konyha recept étel ételek tippek popcorn


Megtekintések száma: 20579


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet