2021 Október 06

Korlátozott mennyiségű Yamazaki 55, amelyből eredetileg csak 100 palackot bocsátottak ki Japánban a House of Suntory 2020 -ban, mely a ház legrégebbi kiadása - a hatvanas évek japán korszakát idézi.

A Yamazaki 55 egyes maláták keveréke, melynek összetevői 1960 -ban Shinjiro Torii a Suntory alapítójának felügyelete alatt párolódtak, majd Mizunara hordókban érleltek, és 1964 -ben Suntory  House második  generációs Master Blendere, Keizo Saji, fehér tölgyfahordóban érleli tovább.

A Suntory ötödik generációs főmixere, Shinji Fukuyo a Shingo Torii harmadik generációs mixerével dolgozott együtt a Yamazaki 55-en. Az így kapott a whisky egy mély borostyánsárga színt, a szantálfa és az érett gyümölcs aromáját, ami édeskés, enyhén kesernyés ízű. 

„A Yamazaki 55 készítése folyamán az idő múlását és a „ Wabi-sabit ” használtam- inspirációként, a japán meggyőződést, hogy a tökéletlenségek végül hozzájárulhatnak a tökéletességhez”-mondja Fukuyo. „Míg mások, az extra öreg whiskyket művészetnek tekintik, a Yamazaki 55 -öt inkább buddhista szobornak tartom: nyugodt és titokzatos, amihez időre van szükség, hogy valóban élvezze a belső szépségét.”

A Yamazaki 55 kristályos üvegben „Yamazaki” felirattal van gravírozva és valódi aranyporral és lakkal van lefújva. 

A palack nyílását kézzel készített Echizen washi papírba csomagolják, és Kyo-kumihimo fonott zsinórral kötik össze-ez hagyományos kiotói kézművesség.

Minden palack egyedi dobozban érkezik, amely natív japán Mizunara fából készült és Suruga lakkal van bevonva.

Rendkívül korlátozott mennyiségben kapható ebben a hónapban, ajánlott kiskereskedelmi áron, 60 000 dollár / 750 ml. üveg.

Forrás: https://luxurylaunches.com/

whisky 55yearsold Japan


Megtekintések száma: 12061


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet