2016 Augusztus 03

Cathy Kelly -Párizsban kezdődött
Már a borító is eleganciát sugall, nem is csoda, hiszen már a címben is benne van Párizs. Kicsit ugyan nagy terjedelmű a könyv, így lehet, hogy az egész nyaralásra leköti az ember figyelmét, de annyi baj legyen!
A történet középpontjában egy fiatal pár eljegyzése és annak eredménye áll. Ismerőseik, és a hozzájuk közelállók történetét is megismerhetjük, mert az eskövőre bizony nem csak a fiatal párnak kell számot vetnie önmagával, hanem mindenki másnak is. Hogy hogyan sikerül ez egy barátnőnek, egy édesanyának megtudhatjátok, hogyha elolvassátok a történetet!

5-olvasnivalo-a-nyarra-amit-kar-lenne-kihagynod

Jojo Moyes-Mielőtt megismertelek
Mozifilm is készült róla, bűn lenne kihagyni, ha már a filmvásznon is sokakból érzelmeket csalt ki ez a történet. És a második rész is megérkezett, így tulajdonképpen aki belekezd a könyv elolvasásába, az számoljon a folytatással is!
A történet különlegessége abban rejlik, hogy két, teljesen más közegből összekerülő ember akkor is tanulhat egymástól, ha az egyikük kvadriplégiás (Olyan ember, akinek mind a 4 végtagja megbénult-szerk). Ráadásul sokkal jobban kijönnek a személyiségbeli ellentétek, amik hogy, hogy nem valamennyire összekovácsolják a könyv két főszereplőjét. De vajon ez a kapocs, ez a megannyi élmény, egymásra találás vajon mindent legyőz?

Fejős Éva – Hotel Bali
A magyarok se maradjanak ki a sorból! Fejős Éva kötetei közül ez az első könyv, amit magam is elolvastam a maga tanulságával együtt. Talán pont emiatt ajánlom szívesen másoknak is, mert néha pont olyan kicsi dolgokon csúsznak el fontos dolgok, mint egy fel nem tett kérdés vagy hirtelen cselekedet. Elképzelhető, hogy az írónőnek vannak sikeresebb, sokkal csajosabb kötetei is, ezt nem vitatom, de szerintem kihagyhatatlan darab, ha éppen az ő munkásságával ismerkednétek meg.

5-olvasnivalo-a-nyarra-amit-kar-lenne-kihagynod

Frei Tamás- André sorozat( Megmentő, A bankár, 2015, Agrárbárók)
Nem csak tudósításairól és kávéházairól híres ő sem, hiszen az elmúlt időkben egy egész sorozatot sikerült felépítenie. Egy egész kalandregény sorozat áll mögötte, de még milyen hajmeresztő történetekkel tüzdelve! Összeesküvések egymás hátán, valódi helyszíneken, majdhogynem valódi szereplőkkel. Az író lexikális tudásából és a tudósítás közben átélt tapasztalatai és kapcsolati tőkéje után, nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy a könyvben minden szereplő csakis a fantázia szüleménye lehet. Igaz, hogy nem egy tündérmesére épít a történet és elsősorban nem a női olvasókat célozza meg a könyveivel, viszont izgalom, cselszövés és meglepetés az akad bőven az oldalak forgatagában.
Nem érdemes szépirodalmat várnia az olvasónak, a könyvek célja elsősorban a szórakoztatás!

5-olvasnivalo-a-nyarra-amit-kar-lenne-kihagynod

Böszörményi Gyula- Leányrablás Budapesten (Ambrózy báró esetei)
A borító maga nagyon figyelemfelkeltő, de egy ismerősöm ajánlására kezdtem neki az első résznek, ami még engem is meglepett, hogy mennyire jól sikerült- emiatt merem ajánlani Nektek is. Talán a történetbeli éles csavarok miatt mondom azt, hogy megéri az elolvasást a könyv, még annak ellenére is, ha valaki nem igen szereti a történelmet, mert tényleg olyan jellegű kutatómunka áll az egész mű mögött, hogy nem éreztem azt, hogy egy száraz történelem könyvet olvasnék, hiszen a történések majdhogynem megelevenednek előttünk, annyira élethűen és izgalmasan vezeti a szálakat az író.
Pedig, tartottam a könyvtől, ahogyan azelőtt sokan mások is – mára rájöttem, hogy teljesen alaptalanul.

Források: 
www.pixabay.com
www.moly.hu 

 


Megtekintések száma: 380722


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet