2022 November 19

A jógát egyre többe gyakorolják napjainkban, köszönhetően az emberek életében felgyűlő stressznek, melyek a rohanó életvitel eredményez.

A jóga a keleti bölcselet egyfajta formája, ami Indiában fejlődött ki mér régebben a hinduizmus kulturális közegében. A jóga célja ugyanaz, mint a vallásé: egyesülni, összekapcsolódni Istennel.

Érdemes neked is kipróbálni a hétköznapokban, mert a jóga ne csak arra jó, hogy megnyugtasd a lelked, hanem arra is, hogy levezesd a stresszt, és a szervezeted egyfajta kellemes nyugalmi állapotba juttasd.

A jógának ugyanis számos nagy előnye van. Ismerd meg ezeket, és meglátod, te is kedvet fogsz kapni egy kis jógaórához!

Növeli az immunitást

Bármilyen hihetetlenül hangzik elsőre, a jóga képes növelni a szervezted immunitását. Egy norvég tanulmány is megállapította, mely szerint a jóga növeli a sejtszintű immunitást.

Vagyis a rendszeres jógázás megelőzi azt, hogy beteg légy, és sokkal ellenállóbbá válsz ezáltal. Még az ismerőseid is észre fogják venni, hogy alapvetően jóval kevesebbet betegeskedsz, legyen szó nyári, vagy téli időszakról.

Elűzi a migrént

Tudtad, hogy a jóga még a migrént is képes elűzni az életedből? Bizony! Ha rendszeresen gyötörnek erős fejfájások, és úgy érzed, nem találtad még meg a megfelelő megoldást, feltétlen próbáld ki a jógát.

Egyes kutatások szerint ugyanis tudományosan van alapja a migrén hiánya és a jóga közötti kapcsolatnak. Azok, akik három hónapnál régebb óta jógáznak, kevesebbszer fordul elő erős migrénes fejfájás.

Növeli a szexuális teljesítményed

A jóga egyértelműen képes növelni a szexuális teljesítményed, és a libidódat. Ez egyrészt a jóga egészségesnek mondható, szervezeted alaposat átmozgató pózainak köszönhető, és annak, hogy egy nagyon intenzív testi és szellemi frissességet kölcsönöz neked.

Főleg azért is, mert a szexuális teljesítményhez szükséges izmokat, a lábakat, a medence izmait is alaposan átmozgatja.

Nyugodtabban alszol

Szinte minden sportról elmondható, de a jógáról különösen, hogy jobban alszol tőle. Ez nem csak azért van, mert egyfajta testmozgás elvégzése után mindig frissebben, és kellemesebben tudunk aludni, hanem azért, mert a jóga olyan helyeken is megmozgatja a tested, ahol nem is gondolnád.

A jó alvás pedig az egyik fő alappillére a hosszú távú egészségnek. Ügyelj rá, hogy minél többet, és minél minőségibb pihenést tudj kivitelezni az életedben.

Frissíti az agyat

Még nem nyert minden kétséget kizáróan hitelt, de egy elmélet szerint a jóga képes megnövelni a szellemi képességeinket. Egyes memóriazavarral küzdő betegnél megfigyelték, hogy a jóga jótékonyan hatott a szervezetükre, és régi emlékek jutottak eszükbe, melyekre nem voltak képesek azelőtt.

A jóga tehát nem csak e tested és a lelked, de az agyadat is alaposan megtornáztatja, így szellemileg meghazudtolhatod a korodat, ha rendszeresen veszel jóga órákat.

Láthatod, hogy a jóga nem ördögtől való, nem haszontalan dolog. Minden embernek ki kellene legalább egyszer próbálnia az életben, és egy teljesen más életminőségben élhetnénk tovább.

egészség életmód


Megtekintések száma: 342804


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet