2018 Május 17

Közeleg a nagy nap? Mutatunk 4 tippet, amivel kevésbé fog megfájdulni a fejed szervezkedés közben.

1. Nem kötelező ragaszkodni a hagyományokhoz

Csak mert valami hagyomány, még nem jelenti, hogy követned kell. Nem szereted a tortát? Ne legyen tortád. Hülyeségnek tartod a harisnyakötős dolgot? Ne is foglalkozz vele. Túlárazottnak és túlértékeltnek tartasz egyes virágokat? Senkit sem fog zavarni a díszítésből hiányzó, néhány szál rózsa. Az egyetlen fontos dolog, hogy számotokra tökéletes napot éljetek át, a többieket csupán azért hívtátok, hogy ezt a napot együtt ünnepeljétek.

2. Ne használd az „esküvő” szót, ha a neten keresel ötleteket – ettől automatikusan magasabb árú dolgokat dob ki a kereső

Ha például a csokorra, a zenészre, a díszítésre, a sminkesre, a fodrászra vagy a tortára keresel rá, ne tedd hozzá, hogy esküvőre kell! Az ezekre szakosodott üzletek és vállalkozások külön, erre az alkalomra szánt szolgáltatásokat adnak el akár két- háromszoros áron, miközben az átlagos alkalomra szánt verzió gyakorlatilag ugyanazokkal a részleteket tartalmazza.

3. Húzd le a listáról azokat, akikkel több mint két éve nem beszéltél

Talán a leghasznosabb tanácsnál járunk: az esküvőd nem egy családi összejövetel. Ezzel a módszerrel összeszedhetnél akár 3-400 vendéget is, de nagyrészük valószínű távoli rokonok, vagy rég nem látott ismerősök lennének – de egy biztos, partnered még sosem találkozott velük. Szelektálj az ilyenek között, nézd át párod listáját is, így egész hamar 100 körülire csökken a vendégek száma. Nyilvánvalóan kedves dolog meghívni mindenkit, akihez akár csak egy apró emlék fűz, de a józan ész és a pénztárca mérete sokszor hatalmasabb erővel bír.

4. Menj biztosra: tarts be néhány fontos lépést mielőtt az oltár elé sétálsz

A legfontosabb, hogy egyél valamit, esetleg vegyél be valami vitamint! Hidd el, veled együtt a násznép sem szeretné, hogy összeess a célegyenesben. Egy apró tipp: töröld szárazra hónaljaid debütálásod előtt! Borzalmasan fogsz izzadni, ebben biztosak vagyunk.

via BuzzFeed

tanács stressz smink esküvő lakodalom násznép


Megtekintések száma: 132065


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet