2018 Március 13

1.Mindenki hazudik arról, hogy mennyit alszik a gyermeke

Az anyukák hajlamosak a jó dolgokat felnagyítani. Például egy egyszeri 8 órát éjszakai alvást előszeretettel újságolnak mindenkinek. Viszont arról, hogy a gyerek éjszaka ötször felkel, és végül a szülők között alszik az ágyban már kevésbé dicsekednek.

2.Folyamatosan azon aggódsz, hogy valami szörnyűség történik.

Rengeteg minden miatt kell aggódni, sőt még olyan elvetemült képzelgése is beszűrődnek a gondolatainkba, melyekről tudjuk, hogy őrültségek. Friss szülőként viszont minden veszélyre gondolunk, a paranoia pedig teljesen normális. Minden édesanya átesik ezen, csak nem beszélnek róla.

3.A mérföldkövek tele vannak aggodalommal.

Mikor a gyerek még nem beszél, pedig szakkönyvek szerint már kéne, vagy még nem indult el, akkor a szülők aggódnak. Ezek a szakma által megszabott mérföldkövek nagyon lazák. Az egyik gyerek már 7 hónaposan gügyügve magyaráz, a másik pedig 2 éves koráig csendben van, és egyszer csak kitörnek belőle az értelmes, összefüggő mondatok. Érdemes ugyan odafigyelni a fejlődésre, viszont sokkal kevésbé kell aggódni.

4.A szülőség intuitív.

Sokan szaklapok és szakkönyvek bűvöletében kezdenek neki, de idővel mindenki rájön, hogy minden gyermek más, máskor érnek el bizonyos szintet, más a személyiségük, máshogy kell őket kezelni. A könyvek segítenek belerázódni, de a bennük leírtakat inkább tanácsként kezeljük, ne szentírásként.

Via: Pure Wow


Megtekintések száma: 23319


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet