2016 Augusztus 08

10-kerdes-amit-minden-felnott-feltesz-maganak-mielott-szulove-valik

Fogok-e tudni eleget aludni?

Az igazán békés alvás a múlté válik, ahogy szülő lesz belőled. Ha a baba cseperedik, akkor sem lesz jobb: azon kapod majd magad, hogy mindig lesz miért felkelned: legyen az egy alváshoz szükséges plüssmaci, vagy egy pohár víz, esetleg rémálmok - középiskolás korukban pedig az esti bulik alatt rágod tövig a körmöd értük aggódva.

 

Mi történik a szexuális életemmel?

A gyerekek előtt: visszatértek az üres, csöndes lakásba – rózsaszirmok, pezsgő, meghittség…(Oké, a rózsaszirmok talán kicsit túlzás) A gyerekek után: kimerült vagy, megizzadtál, és egy olyan felsőt viselsz, amiről a baba ebédje köszön vissza. A lakás romokban, a férjed pedig a gyerekek maradékát eszi a konyhában.

 

Túléli a kapcsolatom?

Kár is tagadni, a gyerekek nagy nyomást fognak gyakorolni a párkapcsolatotokra. A nagy mennyiségű stressz miatt azon kapod magad, hogy olyan piszlicsáré dolgokon  veszekedtek, minthogy „sosem tudod visszatenni a vajat a helyére?”  Ha a kapcsolat ezelőtt is szenvedett már töréseket, azok most csak még nagyobbak lesznek.

 

10-kerdes-amit-minden-felnott-feltesz-maganak-mielott-szulove-valik

Ha szülővé válok, az kihat majd a baráti kapcsolataimra is?

Nemcsak hogy kevesebb időd lesz szülőként a barátaidra, de a kapcsolatod is megváltozik majd némelyikükkel. Lesz, akivel megszakad a kapcsolat, és lesz aki marad, de mindenképpen nehéz munka lesz, hogy egyben tartsd őket.

 

A pénzügyek…?

Mire a gyereked tizennyolc évessé válik, addigra több százezer forintot fogsz rá költeni – nem számítva a főiskolai tandíjat. Nem áltatunk, gyerek mellett egyszerűen megszűnik a „csak úgy, mert megérdemlem” impulzuvásárlás magadnak.

 

Mi a helyzet a pelenkacserével, a hányással és az egyéb dolgokkal?

Ezt nem tudjuk szépíteni. Hányás, pisi, vér – lesz rajtad minden bőven, nem beszélve az undorító bogarakról és más egyebekről, amit a gyerkőc behord a házba, majd szem elől veszejti. Eleget hallottál? Tudnánk még folytatni.

 

10-kerdes-amit-minden-felnott-feltesz-maganak-mielott-szulove-valik

El lehet-e rontani egy gyereket?

A szülőség napi 24 órás feladat, és nem lehet minden percében csak helyes döntéseket hozni: lesz olyan amikor annyira fáradt vagy, hogy olyat teszel vagy mondasz amit megbánsz. Ennél csak az a rosszabb, hogy felnőttkorban a gyerekeid ezeket el is kezdik emlegetni – te már nem emlékszel rá, de bennük még élénken él.

 

Belőlem is tipikus anyuka válik majd?

Szinte biztos, hogy a gyerek születése után lesz olyan megmozdulásod, ami tipikusan anyukás – legyen az apukás viccek mesélése,  egy tipikus „anyukás” frizura, vagy úton-útfélen a gyereked fotójának mutogatása.

 

Megéri-e?

Ha nincs teljesen minden rendben az életedben, egy baba érkezése nem feltétlenül fogja jobbá tenni – de a gyereknevelésnél szebb és teljesebb élmény nincs, ebben biztosak vagyunk!

 

Szerző: Medgyesi Tímea

 

Források:

Eredeti cikk: http://www.buzzfeed.com

http://www.pixabay.com


Megtekintések száma: 5334


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet