2016 Február 09

Kerüljük el a Rudolf nózit

A megfázás, egyik talán legkellemetlenebb velejárója, hogy szinte nem is mozdulhatunk papír zsebkendő nélkül. Azonban, nagyban csökkenthetjük az orr kipirosodásának mértékét, ha nem hagyományos, hanem nedves papírzsebkendőt használunk. Ezzel megvédjük a bőrünket, a folyamatos dörzsöléstől, így hidratáltabb marad.

Az orrfújós időszakban, nem érdemes túl sok sminket feltenni az orrunk környékére, hiszen már az első orrfújásnál lehozzuk a drága alapozót. Ha mégis szeretnénk elfedni a vörösséget, használjunk erősen pigmentált, sárgásabb színű alapozót vagy korrektort, hogy elfedjük a vörösséget.
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki

Maradj hidratált kívül-belül

A betegséggel sajnos együtt jár a dehidratáltság is, ami megmutatkozik a bőrünkön. Ilyenkor megengedett, hogy vastagon felvigyük a (lehetőleg) intenzív ápolást ígéri krémeket a bőrünkre. Ezt a műveletet, reggel és este is ismételjük meg, hogy elkerüljük a bőr dehidratáltságát.

Tipp: Tegyünk be egy kis tégelyes krémet a táskánkba is, így napközben bármikor bekenhetjük vele az orrfújásoktól irritált orrunkat is.
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki

Pufi szemek ellen

Ha a betegség miatt, kicsit megpuffad a szemed alatti rész, akkor próbálj meg úgy aludni, hogy a fejedet, kicsit magasabbra emeled egy kispárnával. Ezzel a technikával elősegíted a folyadékok könnyebb lefolyását az arcodtól. A sötét karikák ellen pedig, használj két- már elhűlt- kamilla teafiltert és feküdj vissza 15 percre az ágyba relaxálni.

+ Tedd be a szemkörnyékápoló krémedet a hűtőszekrénybe! Felvitel után nem csak friss érzetet biztosít, de segít a puffadást is levinni.
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki
Piros szemek
Egy másik áldása a betegségnek, az erek miatt bevörösödött szemek. Használjunk műkönnyet, vagy szemcseppet, hogy felfrissítsük a szemünket. Akik a természetes megoldások hívei, azok csöppenthetnek ricinus olajat is a szemükbe, hiszen már az ókori egyiptomiak is használták erre a célra az olajat.

Sápadt arc

Ha általában az erősen fedő alapozót részesítjük előnyben, most ne tegyük! Hiszen ilyenkor a bőrünk szárazabb, ami nem szolgál megfelelő sminkalapnak . Válasszunk inkább színezett hidratálót, ami természetesebb hatást kelt és jobban ápolja bőrünket.

+ A sápadtság ellen, a legjobb választás a bronzosító. Ez melegebb, egészségesebb tónust ad a bőrünknek. A rózsaszínes árnyalatokat, most felejtsük el!
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki

Világosabb szemsmink, a frissességért

Használjunk halvány, fénylő bézs, esetleg arany festéket a szemhéjon és a szemhéjunk sarkába is. Ez visszaveri a fényt és ezzel ellensúlyozza a pirosságot és visszaadja a fényt a szemünknek.
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki

Kerüljük el a „szempillaspirál-olvadást”

Az orrfújás és a nyálkahártya fokozott irritációjának hatására a szemünk könnyezik, ami azonban a spirál lefolyásához vezet. Ezért, ilyenkor használjunk vízálló spirált, mert könnyen így nézhetünk ki...
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki

Ápoljuk fokozottan ajkainkat

Már szóltunk a betegség során fellépő dehidratáltságról. Ez sajnos kihat az ajkainkra is és hajlamossá válik a kicserepesedésre. Ilyenkor célszerű gyengéden végig masszírozni az ajkainkat egy fogkefével, utána pedig ajakbalzsammal vagy zsíros arckrémmel bekenni és így búcsút mondhatunk a cserepes ajkaknak.
10-tipp-hogy-betegen-is-jol-nezzunk-ki


Megtekintések száma: 43650


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet